Descriere
Rozmarinul este o plantă aromatică ce rămâne verde tot timpul anului și ale cărui frunze se folosesc de obicei pentru a conferi aromă mâncărurilor precum umpluturile, carnea de porc, friptura de miel, carnea de pui și de curcan. Pe lângă aplicațiile sale culinare, rozmarinul oferă numeroase beneficii. Rozmarinul favorizează o digestie sănătoasă și sprijină funcția organelor interne. Venerat din cele mai vechi timpuri de către tămăduitori, rozmarinul era considerat sacru în culturile antice greacă, romană, egipteană și evreiască. Parfumul ierbaceu și energizant al rozmarinului se folosește frecvent la masaj și aromaterapie.
Utilizări:
– Adaugă 1 picătură de ulei esențial de Rozmarin la cărnuri și aperitivele preferate, pentru un plus de savoare.
– Combină-l cu Ulei de cocos fracționat doTERRA și folosește-l la masaj.
Indicații de utilizare:
Difuzare: Pune trei-patru picături în difuzorul ales.
Utilizare ca aromatizant alimentar: Diluează o picătură în 125 ml de lichid.
Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru îmbăiere, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru parfumare, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.
Precauții: Poate cauza sensibilizare cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, consultați medicul. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.
Beneficii primare:
– Aromă alimentară ierbacee aromatică.
– Revigorează simțurile prin parfumul său înviorător.
Descriere aromatică: Camforaceu, ierbaceu
Metodă de extragere: Distilare cu aburi
Partea plantei: Floare, frunză
Constituenți principali: 1,8-cineol, α-pinen, camfor
Recenzii
Nu există recenzii până acum.